top of page

Skjæra på tunet

Tatt imot den 09.09 2013 av Merete H. Jacobsen. 

www.flammehuset.no

650036-97ba188b366bf17b05ce1bbd7f0daf47.

Fri flyt:

 

Det er en stille morgen, og jeg sitter på verandaen. Kråkene var der i trærne, men hvor var det blitt av Skjæra jeg skulle snakke med i dag? Jeg setter meg ned kontakter mitt indre for å søke Skjæras frekvens. Stillhet… så ut av ingensteds står hun på verandaen min. Nysgjerrig, ærlig og ingen fasade. Jeg ble overrasket og overrumplet over tilliten hennes. Hun skakker på hodet og ser meg rett i øyet. Jeg søker hennes visdom. Energien hennes er rett frem og ærlig. 

Hva er ditt budskap «min» Skjære? 

Vi er observerende og lærenemme. Vi VET hvem vi ER. 

Vi speiler Deg, vi lærer fort og SER alle mulighetene.

Mulighetene ligger i vår fjær prakt, ja for vi er faktisk utrolig vakre. Mulighetene som ligger mellom det mørke og lyset er et spekter som er uendelig stort. Hvorfor se sort hvitt på ting? Vi har jo så mange nyanser!? Vi lever ut hele skalaen av nyanser. Vi observerer, det er det vi er gode på og lærer av. Vi SER, LER og LEVER! 

Når vi observerer ifra vårt høye tre SER vi alle mulighetene og griper de der og da. Det spiller ingen rolle hvem vi begir oss opp imot, for vi er modige og uredde. Vi er rettfrem ærlige mot vårt mål. Ingen kan stoppe en Skjære som meg, så sant de ikke virkelig mener det. Ærlig vilje er den sterkeste vilje. Den som vil vinne kampen.

Vi bærer ingen skam, ingen påtatt fasade. Når du ser inn i mitt øye ser du helheten. Universets uutgrunnelige dimensjoner. Fra det dypeste mørket til det reneste lyset. Når vi ser denne verden med vårt klare øye, ser vi den nakne SANNHETEN. Sannheten om hvert individ, om deg, ditt potensiale og ærlige intensjon og alt du skjuler for deg selv. Ville du fly med oss en dag ville du finne deg selv som den nakne sjel du er. Hele deg fra sort til hvitt. Slik vi ER!

Vi lever sammen i evighet. Ved vår make, trofast og ærlig. 

Vi utveksler erfaringer og hjelper hverandre med utvikling av intellekt. Det jeg lærer videreføres til mine ny klekkede fugleunger. Min erfaring har stor betydning for min familie. Så har også deres erfaring betydning for meg. Slik overlever vi, slik kjemper vi og slik nyter vi livet på denne jorden. Vår evne til å tilpasse oss er større en mange andre arter, nettopp for vår lærevilje og ærlighet til HVEM vi ER.

Når vi observerer andre arter rundt oss ser vi også oss selv i dem. Det vi ser i andre lærer vi av, og nyter godt av i eget liv. Erfaring av livet er høyt prisgitt hos oss Skjærene. Gjenkjennelse av seg selv i andre arter, og evnen til å bruke dette som egen livserfaring, har skaffet oss et forsprang i overlevelse og utvikling. Når vi samles i store flokker utveksler vi erfaringer og levesett.  

Våre hjem er de tryggeste og mest solide. Det er et hjem som står i mange år. Viktigheten av å skape et trygt reir trenger andre å lære av oss. Det legger grunnlaget for våre barn. Reiret vårt er romslig, men nært. Det er voktet og svært få tørr nærme seg i fare for å møte vår råskap og beskyttelses instinkt over våre barn. Vi er en sammensveiset familie som støtter hverandre til tiden er inne for å forlate reiret. Ingen kan komme mellom oss.

Frykten som vi skal igjennom ved første flyve tur er enorm men næringsrik. Trangen til frihet er enda større. Vi er sårbare, men drømmen om livet er sterkere. Eget liv i eget tre. Frykten inneholder selve næringen til friheten. Livet i FRIHET er å LÆRE, LEVE og LE. Erfare oss selv som det viktige element vi er på denne jorden. Vår lange erfaring er prisgitt speilet og gjenkjennelse av seg selv i det. Vi SER hvem vi er i et speil. Gjør du? 

 

Etterord: Skjæra har nå reist fra sin observerende post foran meg. Jeg sitter igjen med en følelse av å bli sett. Som om hun har sett tvers igjennom meg. Jeg blir sittende og undre over om jeg kjenner meg selv like godt som Skjæra…hun har gitt meg noe å undres over!

 

Takk

bottom of page