top of page

Hunden Tina - aggressiv og nervøs

_HVT0667 LITEN.jpg

Familien var svært fortvilt. Hunden deres var de siste månedene blitt svært nervøs. Når de var ute og gikk tur med Tina, angrep hun andre hunder, og i bilen var hun helt hyper. De hadde begynt å tenke på avliving, men ville forsøke en telepatisk samtale med henne først. Kanskje det kunne hjelpe?

Tina fortalte at hun var forferdelig lei seg. Hun fortalte at hun var livende redd for å dø - og at hun visste at familien tenkte å avlive henne. Så fortalte hun årsaken til problemene. Hun fortalte at før hun kom til denne familien, mens hun var liten valp, var blitt mishandlet grovt av sin tidligere eier. For en tid tilbake hadde eierne fått et barn, og Tina var blitt skjøvet til side. Dette hadde gjort at hun “husket” tiden fra hun var valp - og hun gjenopplevde følelsene av ikke å ha verdi.

Hun var veldig glad i familien sin og det eneste hun ønsket var at de skulle innlemme henne helt og fullt i familien igjen. Hun fortalte at hun ikke var noe glad i halsbåndet sitt, og at hun ønsket seg en rød sele.

Tina og familien fikk instruksjoner. Tina fikk vite at familien ville beholde henne og gjøre det de kunne for at hun skulle vite at hun var elsket, og hun skulle få den røde selen hun ønsket seg. Familien måtte forsikre Tina om at hun var elsket.

 

Noen dager senere snakket jeg med familien. De hadde kjøpt rød sele til henne, og hun satt stolt og rolig i bilen hjem fra butikken. Hjemme gikk hun rundt og viste seg frem og var veldig, veldig glad. De tok seg ekstra godt av henne og følte at de var blitt en hel familie igjen.

Redsel for døden


Eieren kalte problematisk atferd. Katten markerte, klorte på møblene og oppførte seg “vanskelig”. Da jeg snakket med katten, fortalte han at han var så livende redd for å dø. Han hadde hatt det vanskelig da han var liten - mor var blitt tatt fra ham og avlivet - og han trodde det samme ville skje med seg selv. Katten, som gjorde “ting den ikke hadde lov til”, forsøkte egentlig å få eierens oppmerksomhet slik at eieren skulle forstå at den trengte forsikring om at han var elsket, og skulle få bo der - hele livet sitt. Eieren bekreftet at katten skulle bo hos dem. Da denne forsikringen var formidlet videre - sammen med informasjon om hvordan eieren ønsket at katten skulle oppføre seg - var “problemene” borte…

Dyretolk Astrid Moe

bottom of page