top of page

Endring i livet

horse-2063672_1920.jpg

Camilla sin far ringer meg og ber meg om hjelp til sin datters hest. Etikken er viktig for meg og jeg forteller han at det er viktig at Camilla selv spør meg om hjelp dersom hun vil ha en samtale med sin hest.

Kort tid etter får jeg telefon fra Camilla. Hun vil virkelig har hjelp, hun er fortvilet over situasjonen med hesten sin Faust. Hun forteller at han er livredd henger og blitt umulig å ri. Hun forteller at han sparker i boksveggen og har en gamel uvane å sluker luft.

Jeg forstår fortvilelsen og avtaler dag med henne kort tid etter. Samtalen gjorde jeg hjemme, før jeg dro til Camilla og Faust. Jeg møtte de i stallen og Camilla fikk sitt brev fra Faust. Jeg gav de litt tid og kom tilbake når hun var klar. Det var tydelig å se at samtalen beveget henne dypt. Vi gikk inn til Faust og var med han når vi gikk igjennom samtalen som handlet mye om Camilla og Faust sine følelser. Camilla fikk se ting fra en annen vinkel igjennom Faust sine øyne. Dette gjørde ting lettere for henne og hun kunne ta et sikkert valg. Faust ønsket ikke stå på nåværende stall og ville bytte. Dette også for jenta hans sin del. Faust ønsket ikke å stresse mer med stevner og slikt akkuratt nå.Han ville bare få lov å være hest sammen med jenta si. Være til. Hun forstod at å ta vare på seg selv også var en viktig del for Faust.

Far og datter hadde heller ikke hatt "den gode samtalen" på en stund. Dette savnet kom fram i samtalen med Faust, og når jeg drar fra stallen etter Camilla ser jeg far og datter sitter å snakker sammen på en benk.Jeg blir glad og vet at dette vil ordne seg.

Jeg får en telefon fra en engasjert far etterpå. Han takke og takker for det jeg har hjulpet de alle med. Det varmet mitt hjerte.

Flere takke telefoner med referat om at de har tatt av slukereima og byttet stall. Faust går på turer med lange tøyler og er rolig på boksen sin. Faust er en sensitiv hest og trenger mye ro.

 

Camilla forteller til meg på epost:

Med meg og Faust går det ganske bra Vi har fått til det jeg ønsket og han har egentlig blitt en helt annen hest etter samtalen og at jeg flyttet opp til en annen stall i nærheten. Men det er et par ganger han gjemmer seg hvis en person har kjeftet på en annen hest enn han. Da gjemmer han seg i et hjørne mens de legger inn maten. Vi er fult i gang med treninger igjen, og det funker ganske bra. Han er en glad og livlig gutt

Jeg gleder meg egentlig litt til og starte et par stevner på han til neste sesong igjen ! Håper bare at han vil være med.

Tusen takk fro at du ville dele historien med fler Camilla.
Håper vi kan hjelpe han mye mer med henger situasjonen da.

Varme hilsner fra Merete, Flammehuset.

bottom of page