top of page

Antigone og Dennis

01 - horse-458410_1280.jpg

Dennis Holmberg har drevet med hester i mer enn 45 år. Han har vært galopptrener i mange år, og har bl.a. vunnet Norsk Grand National 5 ganger, med 5 forskjellige hester. Han begynte å behandle hester med forskjellige alternative metoder i 1980, og i 1987 sluttet han som galopptrener for å kunne behandle hester på heltid

Han ble utdannet til equiterapeut på slutten av 1980-tallet, og har behandlet hester med laser og kiropraktikk, magnetfeltterapi; akupunktur, homeopati kinesiologi og healing.

I de senere årene har han trent såkalt ”vanskelige” hester. I tillegg underviser han i Natural horshemanship og healing.

Dennis ringte meg i november 2001 og fortalte om hesten Antigone. Han hadde hatt henne i trening i 4 måneder, og nå hadde hestens eier gitt opp. Dyrlegen hadde stilt diagnosen hjernesvulst, og dommen var falt: Antigone skulle slaktes og deretter obduseres. Eier og dyrlege håpet at obduksjonen skulle gi svar på hvorfor hun var umulig å få til.

Dennis følte at noe var forferdelig galt med denne avgjørelsen. Tilfeldighetene ville det slik at hans samboer Anne hadde fått tak i en brosjyre om mitt arbeide. Etter noen dagers betenkningstid ringte Dennis og forklarte situasjonen.

Jeg ba ham gi hesten en sjanse til selv å fortelle hva som var galt.

 

 

Antigones problemer:

Når hun skulle gjennom en stalldør, steglet hun ofte og slo hode og nakke i karmen. Hun hadde skadet seg selv flere ganger, og det tok ofte flere timer å få henne gjennom en dør
Når hun skulle sadles, gikk hun ned i knestående
Hun var så støl at hun ikke klarte å bøye seg og spise fra bakken
Dyrlege hadde stilt diagnosen hjernesvulst
Dette var hva Antigone fortalte meg:

Stalldører: For lenge siden var det en mann som sto gjemt bak stalldøren med en pisk i hånden. Han ville ikke være vond, men han ville skremme meg bare for moro skyld. Hver gang jeg skal gå gjennom en stalldør husker jeg dette og blir veldig redd..

Sadling: Jeg er bare utslitt. Jeg har i alle år stilt opp for andres behov og aldri fått dekket mine egne. Årsaken til at jeg går i knestående når de kommer med salen, er at jeg vil vise dem hvor sliten jeg er. (Hun viste meg deretter hvor hun hadde muskelspenninger og smerter som lett kunne rettes på ved hjelp av nettopp hvile og lett massasje).

Hjernesvulst: Jeg har slett ingen hjernesvulst. Jeg er bare redd og sliten og forsøker å vise dere dette.

Hennes egen løsning: Jeg trenger at du (Dennis) gir meg ”all verdens tid” og at du gir deg selv det samme. Det er ikke noe alvorlig feil med meg. Jeg trenger bare hvile, omsorg og forståelse.

Astrids bistand: Antigone trengte også hjelp til å forstå at hendelsen med stalldøren var noe som hadde skjedd en gang for lenge siden. Jeg sendte bilder, følelser og tanker til henne og beroliget henne med at dette var over – det var borte.

Hva skjedde videre


Dennis klarte å redde Antigone fra å bli slaktet, og ble hennes eier. Han fortsatte å trene henne, men denne gang med utgangspunktet at de hadde all verdens tid. Han stilte altså ingen betingelser til henne. I følge Dennis selv har han aldri fått til en hest så fort noen gang…

Nå utdanner Dennis seg til Dyretolk selv. Han har oppdaget at telepati er et fantastisk verktøy til å få kontakt med dyrs tanker og følelser, avdekke deres helsetilstand og finne grunnlag for hvert enkelt individs spesielle talent.

Dyretolk Astrid Moe

bottom of page